Најновије

Гостовање Николе Никодијевића на ТВ Прва: Нигде у свету опозиција не блокира радове Београд

Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић изјавио је  да у свету није забележен случај да у политичкој борби опозиција блокира комуналне радове, као што Марко Бастаћ блокира радове на Тргу Републике.

“У Бечу, Лондону, Паризу постоји опозиција, али нико није нападао раднике који раде обнову улица, није ломио заштитне ограде”, рекао је Никодијевић за ТВ Прва.

Он је додао да постоје други видови политичке борбе и да је право место за дијалог Скупштина града Београда где опозиција има своје представнике.

Подсећа да Бастаћ на претходним градским изборима није прешао цензус, али да у Скупштини града други представници опозиције имају своје одборнике.

“Пред сваку седницу Скупштине града одржавамо састанак шефова одборничких група, где се делегирају теме које ће бити на Скупштини града Београда. Увек је позвана и опозиција”, истакао је Никодијевић.

Додаје да ће наредна седница Скупштине града бити заказана после првомајских празника и да ће позвати свих 110 одборника да учествују на њој, као и да ће пре тога позвати шефове одборничких група.

“То је устаљени принцип рада. Ако неко жели дијалог место за дијалог је Скупштина града Београда”, истакао је Никодијевић и указао да је због ометања радова компанија Штрабаг до сада фактурисала Граду више од два милиона динара.

Подсећа да је Град са извођачем радова на Тргу Републике, компанијом Штрабаг договорио да се радови убрзају, да се повећа број људи на градилишту, да раде до 23 сата, како би радови били завршени до 1. септембра.

“Због Бастаћевих блокада касниће радови, а грађани ће из буџета платити штету која настаје неодговорним понашањем појединаца”, закључио је Никодијевић.

Извор: Танјуг

Категорије: Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.