Најновије

Састанак Дачића са председником Представничког дома Парламента Чешке Вести

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састао се са председником Представничког дома Парламента Чешке Републике Радеком Вондрачеком.

Дачић и Вондрачек сагласили су се да две земље вежу традиционално пријатељство и блискост два народа, као и да постоји спремност да се управо на тим везама данас гради још снажнија динамика сарадње у бројним областима од обостраног интереса.

Министар Дачић је нагласио да данас постоји континуирани политички дијалог на свим нивоима, подсећајући да је прошле године обележен и значајан јубилеј – 100 година од успостављања дипломатских односа. Он је захвалио и председнику Представничког дома на подршци Чешке европским интеграцијама Србије истичући да Србија наставља са реформама у интересу грађана Србије и подизања укупног стандарда.

Министар Дачић упознао је Вондрачека са ситуацијом на Косову и Метохији и подсетио да је Приштина увела противправне мере као што су таксе од 100 одсто на робу из централне Србије и Босне и Херцеговине, као и да је донела одлуку о формирању тзв. војске Косова, што дестабилизује читав регион, поновивши да је Србија доследна у свом ставу да се сви спорови решавају дијалогом.

Извор: МСП

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.