Sastanak Dačića sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Češke Vesti

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Češke Republike Radekom Vondračekom.

Dačić i Vondraček saglasili su se da dve zemlje vežu tradicionalno prijateljstvo i bliskost dva naroda, kao i da postoji spremnost da se upravo na tim vezama danas gradi još snažnija dinamika saradnje u brojnim oblastima od obostranog interesa.

Ministar Dačić je naglasio da danas postoji kontinuirani politički dijalog na svim nivoima, podsećajući da je prošle godine obeležen i značajan jubilej – 100 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa. On je zahvalio i predsedniku Predstavničkog doma na podršci Češke evropskim integracijama Srbije ističući da Srbija nastavlja sa reformama u interesu građana Srbije i podizanja ukupnog standarda.

Ministar Dačić upoznao je Vondračeka sa situacijom na Kosovu i Metohiji i podsetio da je Priština uvela protivpravne mere kao što su takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine, kao i da je donela odluku o formiranju tzv. vojske Kosova, što destabilizuje čitav region, ponovivši da je Srbija dosledna u svom stavu da se svi sporovi rešavaju dijalogom.

Izvor: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.