Dačić u poseti Parlamentu Gruzije Vesti

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se u Tbilisiju sa potpredsednikom Parlamenta Gruzije Georgom Volskim.

Potpredsednik Parlamenta je upoznao ministra Dačića sa prioritetima i zadacima rada Parlamenta, kao i sa ostvarenim rezultatima u cilju unapređivanja parlamentarizma u Gruziji.
Posebno je istakao važnost međunarodnog prava, principa teritorijalnog integriteta kao i poštovanja ovih postulata kao osnova u međunarodnim odnosima.

Zajednički je konstatovano da je bilateralna saradnja dve države na visokom političkom nivou, za šta je potvrda i nedavna poseta Republici Srbiji visoke parlamentarne delegacije iz Gruzije, ali i da je neophodno saradnju upotpuniti razvojem u oblasti ekonomije za šta postoji veliki potencijal i interes.

Ministar Dačić je sagovornika upoznao i sa procesom reformi koje sprovodi Vlada Srbije i tokom evropskih integracija.

Obostrano je zaključeno da je nastavak saradnje parlamenata dve države važan segment u opštem unapređenju bilateralnih odnosa i da će se nastaviti sa razmenom poseta parlamentaraca kako bi se veze, saradnja i zajednički rad dodatno obogatili razmenom iskustava i zajedničkim radom na zaštiti teritorijalnog integriteta obe drzave, kao i razmenom iskustava u evropskim integracijama.

Na kraju razgovora ministar Dačić se upisao u knjigu počasnih gostiju Parlamenta Gruzije.

Izvor: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.