Најновије

Дачић: Захвалност на подршци Грузије територијалном интегритету Србије Вести

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић, у оквиру билатералне посете Грузији, разговарао је са председницом те земље Саломе Зурабишвили.

У садржајном разговору министар Дачић је изнео захвалност Републике Србије на снажној подршци Грузије територијалном интегритету Србије. Истакао је важност даљег унапређења билатералне сарадње у свим областима од обостраног интереса, са посебним акцентом на област привреде.

Председница Грузије је изнела лично задовољство због посете српског министра спољних послова Грузији и истакла њену важност за даљи развој утврђеног правца размене високих посета у циљу унапређења опште билатералне сарадње између две пријатељске државе.
Она је упознала шефа српске дипломатије са својом визијом развоја Грузије, сарадње са ЕУ, најважнијим стратешким циљевима Грузије, као и решавањем отворених питања у региону у контексту поштовања међународног права и територијалног интегритета суверених држава. Изнела је и захвалност Србији на подршци територијалном интегритету Грузије.

Саговорници су констатовали да области привредне сарадње, културе и туризма имају највећи потенцијал за развој, као и сарадња у европским интеграцијама.

Извор: МСП

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.