Dačić: Zahvalnost na podršci Gruzije teritorijalnom integritetu Srbije Vesti

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, u okviru bilateralne posete Gruziji, razgovarao je sa predsednicom te zemlje Salome Zurabišvili.

U sadržajnom razgovoru ministar Dačić je izneo zahvalnost Republike Srbije na snažnoj podršci Gruzije teritorijalnom integritetu Srbije. Istakao je važnost daljeg unapređenja bilateralne saradnje u svim oblastima od obostranog interesa, sa posebnim akcentom na oblast privrede.

Predsednica Gruzije je iznela lično zadovoljstvo zbog posete srpskog ministra spoljnih poslova Gruziji i istakla njenu važnost za dalji razvoj utvrđenog pravca razmene visokih poseta u cilju unapređenja opšte bilateralne saradnje između dve prijateljske države.
Ona je upoznala šefa srpske diplomatije sa svojom vizijom razvoja Gruzije, saradnje sa EU, najvažnijim strateškim ciljevima Gruzije, kao i rešavanjem otvorenih pitanja u regionu u kontekstu poštovanja međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta suverenih država. Iznela je i zahvalnost Srbiji na podršci teritorijalnom integritetu Gruzije.

Sagovornici su konstatovali da oblasti privredne saradnje, kulture i turizma imaju najveći potencijal za razvoj, kao i saradnja u evropskim integracijama.

Izvor: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.