Најновије

Никодијевић на Ускрс са децом из Прихватилишта за децу Београда Београд

Председник Скупштине града Никола Никодијевић посетио је на Ускрс Прихватилиште за децу Београда у Улици Живка Давидовића на Звездари. Он је подсетио да је посета Прихватилишту на Ускрс традиционална и рекао да провођење великог породичног празника са децом која се налазе у овој установи  представља привилегију, јер смо, како је нагласио, сви у Београду једна велика породица.

Никодијевић је штићеницима донео поклоне и истакао да је ово први Ускрс у новој згради Прихватилишта, након многобројних у објекту у Булевару ослобођења, који је представљао привремено решење још од 1998. године.

– У објекту у којем се Прихватилиште налазило до отварања нове зграде нису постојали оптимални услови и одговарајуће могућности за услуге које се овде пружају. Због тога смо заједнички донели одлуку да направимо модерно Прихватилиште, урађено по европским и светским стандардима, којим ћемо сви моћи да се поносимо. Данас смо се уверили да је објекат Прихватилишта несвакидашњег квалитета за наше услове социјалне заштите. Овако функционалним објектом ретко ко у региону може да се похвали и мислим да је то једна од најбољих ствари које ћемо за собом оставити у Београду. Уверили смо се да су деца срећна, да имају све потребне услове за учење, социјализацију и повратак у нормалан породични живот – рекао је Никодијевић.

Према његовим речима, у оквиру Прихватилишта постоји и Свратиште за децу, тако да је овај објекат објединио две услуге.

– За Свратиште су такође обезбеђени максимално добри услови и веома сам срећан што сам данас имао прилику да се у то уверим. Приоритет наше политике остаје брига о социјално-угроженим категоријама становништва и сваке године се трудимо да повећамо износ средстава за социјална давања, као и обухват људи који на то имају право, а да са друге стране помоћ дође у праве руке, односно онима којима је најпотребнија.Успели смо да спречимо злоупотребе које су се догађале у претходном периоду, а буџет за социјална давања је ове године четири милијарде и 601 милион динара, што је заиста импозантна бројка – додао је председник градске Скупштине.

Он је истакао да је јако је важно напоменути да се сва средства исплаћују из текућег буџета, без задуживања или куповине социјалног мира, као и да је све плод добре економске ситуације у Граду Београду.

– За кориснике је исто тако важно да нема кашњења, као што се у прошлости дешавало да социјална давања касне по 11 месеци. Уверен сам да се ниво развоја града и друштва мери развијеношћу система социјалне заштите. Због тога мислим да је ово Прихватилиште велики искорак за Град Београд и верујем да ћемо у будућности бити једнако поносни и на друге установе овог типа. Захваљујем се директорки и особљу који овај посао раде са пуно љубави, јер ово је занимање које никада не можете платити искључиво новцем. Град Београд ће наставити да води бригу и свој деци којој је помоћ потребна – закључио је Никодијевић.

Директорка Прихватилишта за децу Београда Данијела Стајковић је рекла да је Град Београд изградњом објеката Прихватилишта приуштио деци узраста од седам до 18 година све оно на шта се чекало 20 година.

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.