Најновије

Ђорђе Милићевић: Само избори одређују политички курс Србије и то је демократија Вести

Део опозиције који себе назива Савезом за Србију потврђује да не бира средстава како би се по сваку цену докопали привилегија и власти. Упорно, безуспешно покушавајући да прикажу наводну нестабилност и кризу, успели су још једном само да пошаљу ружну слику и тиме наставе да наносе штету интересима Србије.

Све је већ виђено: увреде и претње, без идеје и без подршке народа. Само избори одређују политички курс Србије и то је демократија. Пошто су се досетили неких обојених листића које деле грађанима, можда је тренутак да их грађани на гласачким листићима подсете шта мисле о њиховој политици. Наравно да смо спремни да разговарамо на тему како побољшати процесе који су успостављени у земљи, али не на улици. Тачку на то смо ставили 19. априла, на миран, пристојан, достојанствен и одговоран начин. Дијалог се води у парламенту и као неко ко је добио мандат и поверење грађана ми смо ту да поштујемо и бранимо достојанство институције највишег законодавног тела Србије. Наводне захтеве сагледавамо не као нешто што је потреба и интерес грађана, већ као списак лепих жеља који има за циљ да све оне који немају легитимитет уведе у скупштину, што је немогуће, јер не постоји изборни процес који ће им помоћи у таквој намери. Помиње се и некаква делегација за разговоре, али не ко је и формирао ту делегацију, као и какав легитимитет и ингеренције има та и таква делегација?  На овај начин се искључује Народна скупштина Републике Србије, заправо суштина њеног постојања, законодавна активност, то је још једна потврда непоштовања институције, али и непоштовања изборне воље грађана.

Србија је демократска држава у којој свако има право да протестује, док су ти протести мирни, док нe угрожавају право других и док не угрожавају функционисање државе. Овакав вид протеста неће донети ништа добро грађанима Србије. За разлику од оних који су решили да првомајски уранак продуже са све шаторима, ми ћемо наставити да посао за који смо преузели одговорност и даље радимо одговорно, озбиљно и посвећено у најбољем интересу грађана Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.