Најновије

Социјалисти Косова и Метохије подржавају кандидате Српске листе за градоначелнике у четири општине на северу Покрајине Локал

Социјалисти Косова и Метохије пружају недвосмислену подршку кандидатима Српске листе за градоначелнике у четири општине на северу Покрајине на изборима који се одржавају 19. маја, ове године – закључено је на проширеној седници Окружног одбора Социјалистичке партије Србије Косовско – митровачког округа одржаној у Звечану 4. маја 2019. године. Седници су присуствовали председник покрајинског одбора и члан Председништва СПС Звонимир Стевић и потпредседник Извршног одбора Главног одбора СПС Слободан Милошевић.

Истовремено је договорено да се активним учешћем у кампањи за предстојеће изборе потврди најснажнија потреба за јединственим наступом припадника српске заједнице у подршци кандидатима Српске листе, јер су сва друга настојања усмерена на поделе које штете интересима Срба у борби за очување и њихов опстанак у Покрајини.

Ово је од посебног значаја сада када се државно руководство на челу са председником државе Александром Вучићем и потпредседником Владе и председником Социјалистичке партије Србије Ивицом Дачићем на одлучан начин одупире притисцима, уценама и антицивилизацијским мерама привремених институција у Приштини, које су ништа друго већ покушај етничког чишћења Срба са Косова и Метохије. Српска листа и њени кандидати за градоначелнике, подржани од највиших званичника Србије, својеврстан су гарант и залога за успостављање мира и нормализацију односа у Покрајини са циљем да се у решавању косовског питања дође до компромиса у коме би били изражени интереси и потребе обе стране – оцена је Окружног одбора СПС Косовско – митровачког округа. Са седнице је упућен позив члановима и симпатизерима СПС и бирачима да масовно изађу на изборе 19. маја и подрже кандидате Српске листе.

 Информативна служба Покрајинског Одбора СПС

Категорије: Локал