SPS Vam želi srećan 9. maj, Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope Vesti

Povodom 74. godišnjice oslobođenja od fašizma, Socijalistička partija Srbije svim građankama i građanima čestita Dan pobede, kao jedan od najsvetlijih datuma u našoj istoriji. Dan kada su sloboda i život pobedili bezumlje, mržnju i ropstvo.

Na ovaj dan sećamo se naših predaka, koji su život dali kako bismo mi danas živeli slobodno. Njima dugujemo to da se sećamo ko je bio na pravoj strani i da zbog budućih generacija ne dozvolimo prekrajanje istorije, već da ponosno kažemo mi smo bili na strani pobednika.

Takođe, kao naslednici Komunističke partije, sećamo se Partizana, narodnooslobodilačke vojske, koja je uz pomoć Sovjetskog saveza oslobodila Srbiju i Beograd i dala svoj doprinos u oslobađanju Evrope.

S obzirom na činjenicu da danas obeležavamo i Dan Evrope, Socijalistička partija Srbije će i ubuduće davati svoj doprinos evropskom putu Srbije. Mi smo 1945. bili na strani Saveznika i borili se za evropske vrednosti. Srbija je zaslužila svoje mesto u Evropskoj Uniji i dokazala od Drugog svetskog rata do danas da je deo evropske porodice.

U ime mira, slobode, jednakosti i socijalne pravde,

Srećan Vam 9. maj.

Služba za informisanje GO SPS

Kategorije: Vesti|Saopštenja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.