Најновије

Александар Антић одговара на захтев опозиције да се забрани рад СПС-а и СНС-а: То је ван сваке памети Вести

“Људски могу да разумем да Савез за Србију потеже све теже речи како им се осипа публика на суботњим демонстрацијама, али шта може да буде њихова порука идуће суботе, кад их на улици буде још мање? Да треба пострељати све из СНС-а и СПС-а?”, пита се министар енергетике и високи функционер социјалиста Александар Антић реагујући на захтеве СЗС да се забрани рад напредњацима и Социјалистичкој партији Србије.

– Тешке речи не могу да прикрију чињеницу да су улични протести дела опозиције крахирали и да се приближавају свом дефинитивном крају, али тиме нека се баве они који су демонстрације и организовали. Међутим, тражити забрану две највеће политичке партије у Србији је заиста ван памети, а нарочито ван правничке и политичке памети, коју у име Савеза за Србију заступа Владимир Гајић – наглашава Антић.

Он истиче да неко ко никада није изашао на изборе тражи забрану оних за које већ годинама убедљиво и стабилно гласа већина грађана Србије.

– Тражи се забрана већини грађана Србије да мисле и да изаберу своје представнике у власти. Оваквих идеја би се стидели и најокорелији тоталитарни режими, а камоли демократске земље какву наводно заговарају људи из Савеза за Србију. Србија је демократска земља и у њој нема и неће бити забране слободне воље грађана да бирају своје политичке представнике, а Гајић и његови лидери нека објасне својим малобројним следбеницима зашто желе да у Србији успоставе тоталитаризам – закључио је Антић.

 

Извор: Република

фото: Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.