Најновије

Никодијевић: Град спреман за најављене падавине, дежурне екипе на терену Београд

Београд је спреман за најављене падавине и ситуација на терену ће се током читаве недеље пратити, рекао је председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић. Он је у изјави за ТВ „Прва” навео да су још у петак задужена надлежна јавна предузећа и установе да прате ситуацију, као и да ће на сутрашњој седници Градског штаба за ванредне ситуације подаци бити анализирани како би се сумирало стање заједно са штабовима у општинама.

– Према садашњим прогнозама, количина падавина неће бити ни приближна оној из 2014. Уколико локално дође до загушења у сливницима и већег оптерећења канализационих колектора, као и стварања воде на коловозу, реаговаће се одмах јер се ситуација на терену прати – рекао је Никодијевић.

Он је додао да се очекује да у наредних 48 сати падне око тридесет литара кише по квадратном месту, а до краја најављеног кишног периода до шездесет литара по квадратном метру.

– Градска канализациона мрежа може да издржи ту количину падавина – додао је Никодијевић.

Сава је тренутно на 1,1 метар од редовне одбране од поплава, а стање на Дунаву је још боље, тако да тренутно не прети изливање ових река, нагласио је Никодијевић.

– Већих проблема не би требало да буде, а ако се буду јављали локално, дежурне екипе су спремне да реагују. Имамо спремне и пумпе и специјалну механизацију – истакао је Никодијевић.

Председник Скупштине града апеловао је на грађане да очисте сливнике и уклоне грађавински материјал како услед сливања не би дошло до зачепљења канализације, канала или водотокова.

Опрез, а не паника, поручио је на крају Никодијевић.

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.