Најновије

Дачић: Задовољство због посете градоначелнице града Тунис Србији Вести

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић сусрео се са градоначелницом града Туниса Суад бен Абдерахим, која на његов позив борави у посети Србији и граду Београду.

Министар Дачић је изразио задовољство због посете градоначелнице Туниса и указао на традиционално пријатељство Србије и Туниса, које датира од стицања независности те земље.

Обострано је констатовано је да су политички односи веома добри али да је потребно радити на даљем јачању сарадње у свим областима а нарочито на пољу образовања, економије и фармације. Договорено је да се отпочне са припремом Протокола о сарадњи између Града Београда и Туниса као и са сарадњом других градова и општина у Србији и Тунису.

Градоначелница Туниса захвалила je на топлом пријему и добродошлици, изразивши задовољство посетом Србији. Истакла је да постоји доста простора за унапређење сарадње, те да ће као градоначелница и председница заједнице градова и општина Туниса уложити лични напор за даље јачање односа између две земље.

Извор: МСП

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.