Dačić: Zadovoljstvo zbog posete gradonačelnice grada Tunis Srbiji Vesti

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić susreo se sa gradonačelnicom grada Tunisa Suad ben Abderahim, koja na njegov poziv boravi u poseti Srbiji i gradu Beogradu.

Ministar Dačić je izrazio zadovoljstvo zbog posete gradonačelnice Tunisa i ukazao na tradicionalno prijateljstvo Srbije i Tunisa, koje datira od sticanja nezavisnosti te zemlje.

Obostrano je konstatovano je da su politički odnosi veoma dobri ali da je potrebno raditi na daljem jačanju saradnje u svim oblastima a naročito na polju obrazovanja, ekonomije i farmacije. Dogovoreno je da se otpočne sa pripremom Protokola o saradnji između Grada Beograda i Tunisa kao i sa saradnjom drugih gradova i opština u Srbiji i Tunisu.

Gradonačelnica Tunisa zahvalila je na toplom prijemu i dobrodošlici, izrazivši zadovoljstvo posetom Srbiji. Istakla je da postoji dosta prostora za unapređenje saradnje, te da će kao gradonačelnica i predsednica zajednice gradova i opština Tunisa uložiti lični napor za dalje jačanje odnosa između dve zemlje.

Izvor: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.