Најновије

Ђорђе Милићевић: Тема сигурности деце, незамисливо да неких посланика нема Вести

Шеф посланичке групе Социјалистичке партије Србије (СПС) Ђорђе Милићевић критиковао је посланичке групе које не учествују у раду седнице парламента, на чијем је дневном реду “Тијанин закон”.

Милићевић је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије рекао да је велики допринос у изради закона дала Фондација “Тијана Јурић”, истичући да ниједан закон који се нашао у процедуре није имао толику подршку.

“Ми говоримо о животу и сигурности наше деце и потпуно је незамисливо да поједине посланичке групе не желе да учествују у расправи”, рекао је Милићевић и подсетио да се тим решење предвиђа доживотна казна за починиоце најсвирепијих кривичних дела.

Милићевић је, говорећи о Предлогу закона о спречавању корупције који је такође на дневном реду, навео да су пооштрени критеријуми за контролу имовине јавних функционера и да је јасније дефинисано шта је сукоб интереса и кумулација функција.

Шеф посланика СПС се осврнуо и на политичке протесте рекавши да је Србија слободна и демократска држава у којој свако има право да протестује уколико не угрожава друге, међутим, оцењује да Савез за Србију по сваку цену жели да дође на власт.

Сматра да СзС нема идеје, конкретне предлоге ни решења, већ користе увреде, претње и насиље и, како каже, нема подршку грађана.

“Само избори опредељују политички курс Србије и то је демократија”, каже Милићевић.

Милићевић поручује да су они спремни за разговоре о побољшању постојећих процеса, али у парламенту, а када је реч о пароли опозиције – или фер избори, или револуција, Милићевић каже да се социјалисти нису плашили ни 5. октобра 2000, па се не плаше ни данас.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.