Најновије

Проф. др Славица Ђукић Дејановић: На крају дана сви се враћамо породици Вести

Породица је основна ћелија друштва и без обзира на све слободе које имамо, а и што их више имамо, потреба и везаност међу људима у породици постаје све јача, рекла је  министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику Проф. др Славица Ђукић Дејановић након одржане Седнице за права детета, а поводом Међународног дана породице.

Седници су присуствовала деца из организације „Пријатељи деце Србије“, која су пренела поруку да је потребна већа и боља комуникација и координација између професора и родитеља и да очекују да им се пружи више љубави.

Ђукић Дејановић је указала да је Међународни дан породице Генерална скупштина УН установила 1993. године и додала да у Србији има нешто више од 2.200.000 породица.

„На крају радног дана, који изискује много напора, сви се ми враћамо породици која нам даје енергију како би нам сутрашњи дан био још успешнији, јер у породици делимо бол, радост и тугу, због тога желим да позовем да породица буде све више“, рекла је Ђукић Дејановић.

Указала је и да је породица извор енергије за све комуникације ван породица и додаје да треба неговати ту основну ћелију друштва као институције и потребе сваког човека.

Министарка је истакла да су најугроженији чланови породице најмлађи и најстарији, те је данашњи дан највише посвећен њима – одржавањем Седнице о правима детета и Округлим столом „Старење, међугенерацијска солидарност – стари и нови изазови“.

У Србији укупно има око два милиона и двеста хиљада породица, најзаступљеније су породице са једним дететом 51,8 одсто, затим породице са двоје деце 40 одсто, породице са троје 6,7 одсто и четворо 1,1 одсто, док су породице са петоро и више деце најмање заступљене.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.