Најновије

Гостовање Ђорђа Милићевића у “Добро јутро Србијо“ на ТВ Хепи: Дијалог се води у парламенту Вести

Гост јутарњег програма „Добро јутро Србијо“ био је потпредседник Народне скупштине Ђорђе Милићевић.

Милићевић је критиковао део опозиције који себе назива Савезом за Србију, а који не учествује у раду седнице парламента, на чијем је дневном реду „Тијанин закон“.

-Део опозиције који себе назива Савезом за Србију сматра да о неким друштвеним питањима, темама које су од изузетног друштвеног значаја треба да причамо под шатором, као некакво племе, а не у скупштини, цивилизовано и нормално. Бојкот због немогућности да кроз аргументовану и демократску расправу покажу своју снагу. Нико њима не спречава демократско сучељавање мишљења, али су немоћни, анемични и онда бирају бојкот као политичко средство или политички вид борбе, излазе у хол да би могли да одрже политичке монологе, а онда нова политичка флоскула – шатор.

Ми данас и током претходних дана у парламенту говоримо о законским предлозима који се тичу сигурности, безбедности и заштити деце у Србији. То заправо говори да су они у политици зарад себе, зарад својих интереса, а не зарад онога због чега политика постоји, а то је Србија, то су грађани, то је будућност Србије, будућност наше деце. Овим недоласком, заправо њиховим останком у парку, под тим шатором, не само да су пропустили овај дневни ред, него су избрисали себе са политичког дневног реда Србије, и не бих се ја њима превише бавио. Нека остану под шатором и бирају свог племенског вођу или врача.

Дијалог се води у парламенту, дијалог се водио и водиће се у парламенту, без обзира што један део опозиције не жели да учествује у раду парламента, поручује Милићевић.

-Нисмо ми у парламенту да би се борили за власт и за привилегије, ми смо легитимно изабрани представници грађана који су преузели обавезу да обављају један изузетно важан и значајан посао, преузели одговорност за функционисање паралмента, свих нас 250, и за функционисање, али и за нефункционисање парламента. Парламент је глас народа, где ми разговарамо о алтернативама како да дођемо до квалитетних законских решења која ће бити  у најбољем интересу грађана, и кроз ту борбу да дамо свој допринос будућности Србије, будућности грађана Србије, али оно што је најважније и оно о чему данас говоримо то је будућност наше деце.

Он је навео да данас нема важније теме од заштите живота сваког детета у Србији, а део опозиције који бојкотује рад парламента каже да не жели да учествује у расправама, јер се говори о неважним законским предлозима.

– Да ли су блокада саобраћајница, председништва, вређање и претња, важније теме од оних о којима данас говоримо. То је неодговорност, то је лицемерје, рекао је Милићевић.

Он се осврнуо и на захтеве опозиције, који су нити интерес, нити потреба грађана, истиче.

-Захтеви су списак лепих жеља како би они, који се данас налазе испод шатора, без избора добили легитимитет и нашли се у скупштинским клупама. Они говоре о некаквој изради изборних процедура, да би пролонгирали изборе. Све време они покушавају да нам докажу да неће бирати средства да по сваку цену дођу до власти и до привилегија и то ако је могуће без избора. Са друге стране покушавају да пошаљу слику како постоји некаква нестабилност и криза, при томе успевају само у једном, да пошаљу лошу слику о Србији, што веома штети интересима Србије у тренутку кад се решавају кључна питања која су од изузетне важности и значаја за одбрану националних интереса. Све је то већ виђено, без идеје – претње, вређање, и оно што је суштински најважније, без икакве подршке народа.

О пароли опозиције или фер и демократски избори, или револуција, Милићевић поручује да се социјалисти нису плашили ни 5. октобра 2000, па се не плаше ни данас.  

-Суштина је да опозиција жели на све могуће начине да заобиђе парламент, и суштину постојања парламента, а то је и непоштовање институција и непоштовање грађана. Јел смо ми 2008. имали нефер или недемократске изборе?

Извор: ТВ Хепи

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.