Најновије

Гостовање Вељка Одаловића у Јутарњем програм ТВ Хепи: Они који чине политичку елиту на Kосову су управо ти који су починили највеће злочине Вести

Генерални секретар Министарства спољних послова Вељко Одаловић је, поводом вести да је парламент у Приштини усвојио Резолуцију о геноциду српског народа, у јутарњем програму “Добро јутро Србијо” ТВ Хепи рекао:
– Агресивна кампања из Приштине у последње време је акт који није ни за какву употребу. Да бисмо разговарали о геноциду, треба да се рашчисти термин „геноцид“. Нису ни први ни последњи који су покушали да нас оптуже за геноцид, то је већ виђено, то је надгласавање лидера Aлбанаца са Kосова ко ће даље и више да „пљује“ по српском народу.

Kадри Весељи је путовао у Хаг, давао исказ, најваљено је да ће Харадинај сада ићи?
– То је узнемирење међу лидерима и оних који су припадали тој Ослободилачкој војсци. Велики број команданата и оних који су вршили функције тамо су као осумњичени или сведоци. На њима је да се изјасне шта ће бити, биће и инсајдера међу њима. Тужилаштво је интевизирало истраге, бави се конкретним зонама одговорности. Зове људе који знају шта су радили и имају разлога да се плаше. То су места где су извршени бројни злочини, где су били у илегалним затворима са лицима која су убијена, а други се воде као нестали, затим Жута кућа је озбиљан проблем за њих.

Весељи је изјавио да ће изградити музеј геноцида у Приштини?
– Ја желим само да подсетим шта је последица сукоба – то је 250.000 протераних у етничкој основи Срба и осталих неалбанаца, протераних трајно. Убијено је преко три хиљаде Срба и осталих неалбанаца. Не треба заборавити да је страдао и један број Албанаца. Хашки трибунал је процесуирао злочине над Албанцима, ми имамо осуђене појединце у Србији за тешке злочине. Ми смо неко ко је пронашао измештене гробнице тела деветстотина Албанаца, ми смо предали кости породицама, а Приштина нема намеру да прихвати одговорност. Али људи који чине политичку елиту на Kосову су управо ти који су починили највеће злочине.


Извор и фото: ТВ Хепи

Категорије: Вести|Руководство

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.