Најновије

Гостовање Александра Антића у Јутарњем програму на ТВ Пинк: Магистрални гасовод ће пролазити кроз 23 општине у Србији, а планира се и изградња трасе гасовода Београд – Бања Лука Вести

Министар рударства и енергетике Александар Антић изјавио је да ће пројекат изградње Магистралног гасовода кроз Србију имати неколико излазних тачака из наше земље, а као наставак овог пројекта планира се изградња трасе гасовода Београд – Бања Лука.

Деоница Турског тока кроз Србију дугачка је 403 километара, цеви будућег гасовода улазиће у нашу земљу код Зајечара, а излазити код Хоргоша пролазећи кроз 23 општине.

“Следећи корак из тог гасовода је пројекат Београд – Бања Лука што би подразумевало обезбеђивање гасом Босне и Херцеговине”, рекао је Антић гостујући на Пинку.

Министар Антић је објаснио да када је реч о развоју Магистралног гасовода, постоји неколико редоследа приоритета.

Први приоритет је, каже, повећање капацитета подземног складишта Банатски Двор, са 450 милиона метара кубних гаса на 750 милиона кубика.

У плану је и складиште Итебеј капацитета око једне милијарде метара кубних, а затим и складиште код Панчева, Тилва, рекао је министар енергетике.

Говорећи о реализацији Магистралног гасовода у Србији, Антић је оценио да ће овај пројекат повећати задовољавање потреба индустрије у Србији и утицати на долазак нових инвеститора.

 

Извор: Пинк, Курир

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.