СПС: Испуњени сви услови за демократску дебату о КиМ Вести

Шеф посланичке групе Социјалистичке партије Србије (СПС) у Скупштини Србије Ђорђе Милићевић изјавио је да су испуњени сви услови да се у понедељак, 27.маја, одржи дебата о Косову и Метохији и да нико не може да каже да владајућа већина жели да спречи демократску расправу о томе.

Милићевић је рекао новинарима у Скупштини да ће извештај о дијалогу Београда и Приштине бити објављен јавно, као и да ће време за расправу бити удвостручено, наводећи да је врло важно да што већи број посланика присуствује седници парламента и да се постигне што шири консензус о КиМ.

“Не знамо да ли постоји још нешто што је неопходно да би онај део опозиције који га бојкотује рекао да у парламенту имамо демократску расправу и сучељавање мишљења”, рекао је Милићевић и оценио да тај део опозиције још трага за разлозима да не дође на ту седницу.

Према његовим речима, реч је о “анемичности” да кроз аргументе покажу своју снагу, а да је за СПС посебно незамисливо да дилему имају посланици који долазе са Косова и Метохије.

“Ваљда је обавеза свих нас да штитимо националне и државне интересе. Једина доследност посланика дела опозиције је да су увек против. Били су против унутрашњег дијалога, против разграничења, против Бриселског споразума”, рекао је Милићевић.

Он је додао да је за социјалисте незамисливо и то што је део опозиције бојкотовао изборе у четири општине на северу Косова и Метохије, упитавши за кога они то раде.

“Нема теме о којој нисмо спремни да разговарамо, али не под шатором ,него у парламенту. СПС се увек залагао за дијалог, али се он води у парламенту између легитимно изабраних представника грађана и посланика”, рекао је Милићевић.

Он је истакао да СПС даје пуну подршку политици државног руководства Србије, Влади и председнику Александру Вучићу.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.