SPS: Ispunjeni svi uslovi za demokratsku debatu o KiM Vesti

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije (SPS) u Skupštini Srbije Đorđe Milićević izjavio je da su ispunjeni svi uslovi da se u ponedeljak, 27.maja, održi debata o Kosovu i Metohiji i da niko ne može da kaže da vladajuća većina želi da spreči demokratsku raspravu o tome.

Milićević je rekao novinarima u Skupštini da će izveštaj o dijalogu Beograda i Prištine biti objavljen javno, kao i da će vreme za raspravu biti udvostručeno, navodeći da je vrlo važno da što veći broj poslanika prisustvuje sednici parlamenta i da se postigne što širi konsenzus o KiM.

“Ne znamo da li postoji još nešto što je neophodno da bi onaj deo opozicije koji ga bojkotuje rekao da u parlamentu imamo demokratsku raspravu i sučeljavanje mišljenja”, rekao je Milićević i ocenio da taj deo opozicije još traga za razlozima da ne dođe na tu sednicu.

Prema njegovim rečima, reč je o “anemičnosti” da kroz argumente pokažu svoju snagu, a da je za SPS posebno nezamislivo da dilemu imaju poslanici koji dolaze sa Kosova i Metohije.

“Valjda je obaveza svih nas da štitimo nacionalne i državne interese. Jedina doslednost poslanika dela opozicije je da su uvek protiv. Bili su protiv unutrašnjeg dijaloga, protiv razgraničenja, protiv Briselskog sporazuma”, rekao je Milićević.

On je dodao da je za socijaliste nezamislivo i to što je deo opozicije bojkotovao izbore u četiri opštine na severu Kosova i Metohije, upitavši za koga oni to rade.

“Nema teme o kojoj nismo spremni da razgovaramo, ali ne pod šatorom ,nego u parlamentu. SPS se uvek zalagao za dijalog, ali se on vodi u parlamentu između legitimno izabranih predstavnika građana i poslanika”, rekao je Milićević.

On je istakao da SPS daje punu podršku politici državnog rukovodstva Srbije, Vladi i predsedniku Aleksandru Vučiću.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.