Најновије

Дачић: Опроштајна посета амбасадора Финске у Београду Вести

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је у oпроштајну посету одлазећег амбасадора Финске у Републици Србији Пертија Иконенена.

Амбасадор Иконенен је нагласио да одлази из Србије веома задовољан искуством које је стекао, као и третманом који је имао од стране званичника Србије и институција са којима је сарађивао. Посебно је изразио захвалност на оствареној сарадњи са министром Дачићем као и са Министарством спољних послова у целости.

Саговорници су се сложили да су билатерални односи добри, изразивши неопходност развоја сарадње, како на билатералном плану, тако и у процесу евроинтеграција.

Министар Дачић  захвалио је на подршци коју Финска пружа Србији по питању евроинтеграција, изразивши наду да ће Финска током председавања ЕУ у другој половини 2019. године наставити активно да подржава процес проширења и пружа активну подршку Србији на европском путу.

Уз захвалност на активном ангажману, успешној сарадњи и личном доприносу на унапређењу билатералне сарадње две земље, Министар Дачић је амбасадору Иконенену пожелео пуно успеха у даљем раду након завршетка мандата.

Извор: МСП