Dačić: Oproštajna poseta ambasadora Finske u Beogradu Vesti

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je u oproštajnu posetu odlazećeg ambasadora Finske u Republici Srbiji Pertija Ikonenena.

Ambasador Ikonenen je naglasio da odlazi iz Srbije veoma zadovoljan iskustvom koje je stekao, kao i tretmanom koji je imao od strane zvaničnika Srbije i institucija sa kojima je sarađivao. Posebno je izrazio zahvalnost na ostvarenoj saradnji sa ministrom Dačićem kao i sa Ministarstvom spoljnih poslova u celosti.

Sagovornici su se složili da su bilateralni odnosi dobri, izrazivši neophodnost razvoja saradnje, kako na bilateralnom planu, tako i u procesu evrointegracija.

Ministar Dačić  zahvalio je na podršci koju Finska pruža Srbiji po pitanju evrointegracija, izrazivši nadu da će Finska tokom predsedavanja EU u drugoj polovini 2019. godine nastaviti aktivno da podržava proces proširenja i pruža aktivnu podršku Srbiji na evropskom putu.

Uz zahvalnost na aktivnom angažmanu, uspešnoj saradnji i ličnom doprinosu na unapređenju bilateralne saradnje dve zemlje, Ministar Dačić je ambasadoru Ikonenenu poželeo puno uspeha u daljem radu nakon završetka mandata.

Izvor: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.