Најновије

Гостовање Предрага Ј. Марковића у Јутарњем програму на ТВ Пинк: Ни једна власт се због ‘шаргарепе’ не би одрекла територијалног интегритета Вести

Едвард П. Џозеф објавио је на сајту часописа “Форин полиси” ауторски текст као предлог “нове западне стратегије” за Косово, по принципу “штапа и шаргарепе”.

Џозеф, који је иначе ванредни професор америчког Универзитета Џон Хопкинс, и у тексту тврди да је Србији за признање независности Косова уместо “компензације” потребно понудити “афирмацију”, односно значајне уступке и финансијску и војну помоћ САД.

Проф. др Предраг Ј. Марковић, високи функционер Социјалистичке партије Србије овај текст оценио је као једну врсту испробавања и испитивања терена, али такође наглашава да још увек није јасан концепт “штапа и шаргарепе”.
– Проблем са “штапом и шаргарепом” је тај што ми нисмо добили никакву шаргарепу. Српска страна је до сада углавном добијала штапове, тако да морамо да видимо шта је шаргарепа. Доста јадно то делује. Не верујем да би се било која власт у Србији због шаке долара одрекла било ког принципа који подразумева територијални интегритет – оцењује Марковић.

Извор: ТВ Пинк