Gostovanje Predraga J. Markovića u Jutarnjem programu na TV Pink: Ni jedna vlast se zbog ‘šargarepe’ ne bi odrekla teritorijalnog integriteta Vesti

Edvard P. Džozef objavio je na sajtu časopisa “Forin polisi” autorski tekst kao predlog “nove zapadne strategije” za Kosovo, po principu “štapa i šargarepe”.

Džozef, koji je inače vanredni profesor američkog Univerziteta Džon Hopkins, i u tekstu tvrdi da je Srbiji za priznanje nezavisnosti Kosova umesto “kompenzacije” potrebno ponuditi “afirmaciju”, odnosno značajne ustupke i finansijsku i vojnu pomoć SAD.

Prof. dr Predrag J. Marković, visoki funkcioner Socijalističke partije Srbije ovaj tekst ocenio je kao jednu vrstu isprobavanja i ispitivanja terena, ali takođe naglašava da još uvek nije jasan koncept “štapa i šargarepe”.
– Problem sa “štapom i šargarepom” je taj što mi nismo dobili nikakvu šargarepu. Srpska strana je do sada uglavnom dobijala štapove, tako da moramo da vidimo šta je šargarepa. Dosta jadno to deluje. Ne verujem da bi se bilo koja vlast u Srbiji zbog šake dolara odrekla bilo kog principa koji podrazumeva teritorijalni integritet – ocenjuje Marković.

Izvor: TV Pink

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.