Најновије

Гостовање Ивице Дачића на ТВ Прва: Пацоли ми стално задаје задатке, због њега сам отишао у Конго Вести

Министар спољих послова Ивица Дачић рекао је да се о идеји разграничења није разговарало у Влади Србији, као и да та идеја није била тема дијалога у Бриселу.
Дачић је за телевизију Прва казао да су се променили односи у међународној заједници и да се број земаља које признају Косово смањује.

“Они нигде немају већину, они нигде не могу да буду изабрани”, рекао је Дачић и запитао да, ако је то “бесмислено” за Приштину, зашто се онда љуте.
Он је казао да “Американцима смета што Србија лобира за повлачење признања независности Косова” и додао да сада још не може да каже да ли ће нека од земаља након његове посете афричком континенту повући признање Косова.

“Ја сам обишао седам земаља, оно што је сигурно Косово неће имати толико гласова признања”, рекао је Дачић о својој последњој посети афричким земљама и додао да Конго и Мадагаскар неће променити свој став по том питању, а да Того, Свазиленд и Гана “добро разумеју проблем”.

Он је казао да му косовски министар спољних послова Беџет Пацоли “стално даје задатке” и да је “Пацоли рекао да ће ДР Конго признати Косово”, па је зато српски министар спољних послова отишао тамо.

“У Сомалији сам први страни министар који је дошао ноћу и који спава у Могадишу”, рекао је Дачић за ПРВУ о боравку у Сомалији када се десио терористички напад у близини места где је разговарао са председником те земље.

Говорећи о предстојећој седници Скупштине Србије о Косову, Дачић је рекао да никада није био присталица бојкота или напуштања институција, као и да је опозиција тражила ту седницу.

Он је казао да “речи немају јачу звучност испод шатора него у Скупштини Србији”.

Извор: Б92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.