Најновије

Никодијевић: Делегација Москве у посети Савском Венцу и Београду Београд

Председник Скупштине града Никола Никодијевић и заменик градоначелника Горан Весић састали су се у Старом двору са четворочланом делегацијом Централног административног округа Москве, коју предводи перфект Владимир В. Говердовски.  Градска општина Савски венац је у мају 2017. године потписала Протокол о сарадњи са овим московским округом, са акцентом на сарадњи у области културе, туризма, спорта и управе ради унапређења услуга које грађани користе. У разговору са делегацијом из Москве учествовала је и председница општине Савски венац Ирена Вујовић, као и заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић.

Никодијевић је том приликом истакао да је увек лепо „када пријатељи дођу у посету”.

– Од 2014. Град Београд води интензивну сарадњу с великим бројем градова у свету, али односи са Москвом показали су се у најбољем светлу и дали највеће резултате. Велику захвалност за то дугујемо, на првом месту, градоначелнику Москве. С главним градом Русије имамо велик број потписаних споразума, што је, између осталог, београдској привреди омогућило много веће учешће на руском тржишту, утростручен извоз у Руску Федерацију, али и велика искуства која се примењују у нашем главном граду – рекао је Никодијевић.

Он је прецизирао да је једно од таквих примењених искустава реконструисан Парк „Ушће” по узору на Парк „Горки”.

Никодијевић је навео да је Град Београд добио позив да узме учешће на Међународном форуму урбанизма, који је један од највећих у свету, што је са задовољством прихваћено.

– Сигуран сам да нас очекује још много добрих искустава и контаката, а Град Београд пружиће пуну подршку конкретним видовима сарадње, попут овог између Савског венца и централног московског округа – нагласио је Никодијевић.

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.