Nikodijević: Delegacija Moskve u poseti Savskom Vencu i Beogradu Beograd

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i zamenik gradonačelnika Goran Vesić sastali su se u Starom dvoru sa četvoročlanom delegacijom Centralnog administrativnog okruga Moskve, koju predvodi perfekt Vladimir V. Goverdovski.  Gradska opština Savski venac je u maju 2017. godine potpisala Protokol o saradnji sa ovim moskovskim okrugom, sa akcentom na saradnji u oblasti kulture, turizma, sporta i uprave radi unapređenja usluga koje građani koriste. U razgovoru sa delegacijom iz Moskve učestvovala je i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović, kao i zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović.

Nikodijević je tom prilikom istakao da je uvek lepo „kada prijatelji dođu u posetu”.

– Od 2014. Grad Beograd vodi intenzivnu saradnju s velikim brojem gradova u svetu, ali odnosi sa Moskvom pokazali su se u najboljem svetlu i dali najveće rezultate. Veliku zahvalnost za to dugujemo, na prvom mestu, gradonačelniku Moskve. S glavnim gradom Rusije imamo velik broj potpisanih sporazuma, što je, između ostalog, beogradskoj privredi omogućilo mnogo veće učešće na ruskom tržištu, utrostručen izvoz u Rusku Federaciju, ali i velika iskustva koja se primenjuju u našem glavnom gradu – rekao je Nikodijević.

On je precizirao da je jedno od takvih primenjenih iskustava rekonstruisan Park „Ušće” po uzoru na Park „Gorki”.

Nikodijević je naveo da je Grad Beograd dobio poziv da uzme učešće na Međunarodnom forumu urbanizma, koji je jedan od najvećih u svetu, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno.

– Siguran sam da nas očekuje još mnogo dobrih iskustava i kontakata, a Grad Beograd pružiće punu podršku konkretnim vidovima saradnje, poput ovog između Savskog venca i centralnog moskovskog okruga – naglasio je Nikodijević.

Izvor: Beoinfo

Kategorije: Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.