Најновије

Гостовање Бранка Ружића на ТВ Прва: Провокација и фрустрација политичког естаблишмента Приштине Вести

Упад специјалних јединица РОСУ и хапшење Срба представља провокацију и јасно показује фрустрацију политичког естаблишмента у Приштини након јучерашњег говора председника Александра Вучића у Скупштини Србије, изјавио је министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић.

“Надам се да ће превладати солидарност наших сународника на Косову и Метохији. Јасно је и индикативно да се ради о провокацији након искреног и бриљантног говора председника Вучића јуче у парламенту”, рекао је Ружић за ТВ Прва.

Он је истакао да је то итекако могло да испровоцира политички естабилишмент у Приштини.

“Ради се фрустрацији политичког естаблишмента у Приштини који не разуме дух времена и нису свесни шта чине као што сто учинили и са увођењем антицивилизацијских такси. Морамо да покажемо смиреност, али и одлучност”, рекао је Ружић.

Он је рекао да је преседник Вучић показао одлучност тиме што је позвао међународну заједницу, пре свега западне партнере, да уразуме политички естаблишмент у Приштини и тиме што је борбена готовост подигнута на виши ниво.

Такође је истакао да то што је Вучић казао да нећемо дозволити више никада да се деси било какав погром или нови Бљесак или Олуја “порука која није пуцање празне пушке”.

“Председник Вучић је позвао на помирење два народа и на искрен и отворен начин је говорио о ономе што следи нама и Албанцима у будућности и позвао на помирење два народа који ће бити најбројнији и то је изазвало нервозу. То је оно сто налаже онима који су у приштинском естабилишменту да реагују нервозно и зато су урадили ово јутрос”, рекао је Ружић.

Упитан о изјавама о покретању иницијативе преседника СДА Санџака Сулејмана Угљанина за специјални статус Санџака, Ружић је одговорио да је уверен да председник Вучић у праву када каже да он нема никакав капацитет у Санџаку и да не може да наруши поредак.

“Таква иницијатива је један политички памфлет противан уставу и законима једног политицког дављеника и воајера који жели да скрене пажњу на свој значај тако што би покушавао да изазове неред”, рекао је Ружић.

Он је указао да држава улаже равномерно у све општине у Србији и да је у протеклом периоду у Тутину и Новом Пазару отворен велики број школа и домова здравља, да се гради аутопут…

Прошле године каже, скоро 30 милиона динара опредељено је за Бошњачки савет, а из Фонда за мањине за пет пројеката у том делу Србије предвиђено је два милиона динара, и то су значајна средства, рекао је министар.

Извор: Танјуг, ТВ Прва

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.