Вања Вукић : Србија је спремна да заштити свој народ на Косову и Метохији Вести

Вања Вукић, високи функционер Социјалистичке партије Србије гостовао је у емисији ” Вести” ТВ Студио Б и говорио о тренутној ситуацији на Косову.

“Акција наводне борбе против корупције, у којој су коришћене шок бомбе и сузавац и у којој је испаљено неколико стотина бојевих метака, се спроводи искључиво у општинама са већинским српским становништвом.
То показује да није циљ никаква борба против корупције већ искључиво застрашивање српског народа како би он био приморан да се исели са вековних огњишта”

Али то се неће десити јер ће држава Србија заштитити свој народ на КИМ, што показује и одржавање седнице Савета за националну безбедност и стављање јединица Војске Србије у повећану борбену готовост. – рекао је Вукић.

” Председник Вучић је на овакву ситуацију упозорио још 17. маја и најавио овакве акције косовске специјалне јединице РОСУ као и хапшење великог броја грађана српске националности под изговором борбе против корупције. Ова ситуација показује и да је статус KBO неодржив и да је потребно трајно решити косовски проблем, те је позвао на укидање нецивилизованих такси како би што пре сели за преговарачки сто” – истакао је на крају Вања Вукић.

Извор: Студио Б