Најновије

Ђорђе Милићевић: Да ли је ово слобода медија у Србији за коју се бори тзв. Савез за Србију? Вести

Социјалистичка партија Србије осуђује сваки вид притиска на слободне и независне медије који се наставља  од стране једног дела опозиције . Данашњим насилним упадом у редакцију дневног листа АЛО од стране представника једног дела опозиције покушано је да се утиче на независност медија који објективно и професионално обављају свој посао. Слобода мишљења, слобода говора и слобода изражавања су основни постулати једног демократског друштва какво Србија јесте.

Не смемо да дозволимо да се историја Србије понови у свом најгорем облику када је могло да се чује само једно мишљење и један став, да се врати период „највећег медијског мрака“ који је био присутан за време власти тзв. демократског блока.

Да ли је ово слобода медија у Србији за коју се бори тзв. Савез за Србију? Да ли се уређивачка политика јавног медијског сервиса мења насилним упадима и претњом моторном тестером, а штампаних медија демонстрацијом силе и нападом на новинаре који им нису по вољи? Да ли је храброст избацити са конференције за медије новинаре који Вам не одговарају и који имају храброст да поставе питања за која немају одговор?

Социјалистичка партија Србије жели слободне медије и желимо слободу за медије, а не само кукњаву од стране једног дела опозиције у медијима о медијима.

Председник Посланичке групе СПС

Ђорђе Милићевић

фото: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.