Đorđe Milićević: Da li je ovo sloboda medija u Srbiji za koju se bori tzv. Savez za Srbiju? Vesti

Socijalistička partija Srbije osuđuje svaki vid pritiska na slobodne i nezavisne medije koji se nastavlja  od strane jednog dela opozicije . Današnjim nasilnim upadom u redakciju dnevnog lista ALO od strane predstavnika jednog dela opozicije pokušano je da se utiče na nezavisnost medija koji objektivno i profesionalno obavljaju svoj posao. Sloboda mišljenja, sloboda govora i sloboda izražavanja su osnovni postulati jednog demokratskog društva kakvo Srbija jeste.

Ne smemo da dozvolimo da se istorija Srbije ponovi u svom najgorem obliku kada je moglo da se čuje samo jedno mišljenje i jedan stav, da se vrati period „najvećeg medijskog mraka“ koji je bio prisutan za vreme vlasti tzv. demokratskog bloka.

Da li je ovo sloboda medija u Srbiji za koju se bori tzv. Savez za Srbiju? Da li se uređivačka politika javnog medijskog servisa menja nasilnim upadima i pretnjom motornom testerom, a štampanih medija demonstracijom sile i napadom na novinare koji im nisu po volji? Da li je hrabrost izbaciti sa konferencije za medije novinare koji Vam ne odgovaraju i koji imaju hrabrost da postave pitanja za koja nemaju odgovor?

Socijalistička partija Srbije želi slobodne medije i želimo slobodu za medije, a ne samo kuknjavu od strane jednog dela opozicije u medijima o medijima.

Predsednik Poslaničke grupe SPS

Đorđe Milićević

foto: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.