Најновије

Изјава Ђорђа Милићевића поводом бојкота рада Народне скупштине једног дела опозиције Вести

Народна скупштина Републике Србије је симбол демократичности, ефикасности, транспарентности и јавности, представља место где се води дијалог, место где се сучељавају мишљења и размењују ставови. Део опозиционих политичких партија који критикују претходне три године рада Народне скупштине Републике Србије, а већ месецима не учествују у раду парламента, одлучили су да дијалог воде на улици и испод шатора, као племе које бира свог поглавицу, а не у Скупштини као нормално уређено друштво.

Грађани Републике Србије који су им дали легитимитет очекују од својих представника учешће у доношењу закона, конструктивну расправу, сучељавање мишљења, а не да се њихов такозвани рад као народних посланика своди на безидејне монологе у скупштинском холу, прикривајући тиме недостатак политичких идеја и јасних одговора на политичке и друштвене процесе у земљи.

Парламент као институција у претходне три године донео је врло важне законе и одлуке који се тичу будућности свих грађанки и грађана Републике Србије.

Чињеница да опозициони посланици који одбијају да се врате у скупштинске клупе,  нису гласали за Тијанин закон, чији су потписници, као и да су бојкотовали седницу Скупштине на којој је представљен извештај о Косову и Метохији, а чије су одржавање више пута тражили, говори о њиховој неодговорности и неозбиљности према врло битним друштвеним и државним питањима, али нам говори и то да су у политици због себе и својих интереса а не због онога због чега политика постоји а то је Србија и будућност Србије.

Део посланика опозиције у претходне три године аргментовану расправу су заменили вербалним сукобима, деструкцијом, насиљем, увредама, прављењем циркуса у пленумској сали. Сетимо се чупања микрофона, упада у кабинет председнице Народне скупштине, уношење камена у скупштинску салу, гађања председника одбора компјутерским мишем. А онда су скупштинску говорницу заменили за твитер простор у ком даноноћно пласирају своје фрустрације и мржњу, нарушавајући тако достојанство и народног посланика и Народне скупштине.

Овај сазив парламента, нажалост, остаће упамћен и по највећем броју политичких прелетања управо опозиционих посланика тако да ни они сами не знају којој посланичкој групи припадају.

Све ово говори да су представници такозваног Савеза за Србију остали доследни само једном а то је да су увек против онога што чини и ради владајућа коалиција како би покушали да дођу до политичких поена. Једина заједничка политика им је насиље, бојкот, напади на медијске куће, новинарке и упади у државне институције са моторним тестерама.

За три године скупштинске расправе нисмо чули предлог постоји ли алтернатива политици коју води владајућа коалиција, постоји ли неки други пут и правац којим Србија треба да иде.

 

Председник Посланичке групе СПС

Ђорђе Милићевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.