Најновије

Ђорђе Милићевић: Оно што се дешава на КиМ је врхунац политичког лудила Посланичка група

Потпредседник Народне скупштине Ђорђе Милићевић навео је да оно што се догодило на северу КиМ заслужује највећу осуду и оценио да је то угрожавање људских норми и међународног права.

Према његовим речима, оно што се данас дешава на КиМ је врхунац једног политичког лудила, које нико не разуме и то зато што су представници приштинских власти изгубили компас и тло под ногама.

“Верујем и да њихови ментори и они чији су они чедо имају неке црвене линије и верујем да ће те такозване приштинске власти врло брзо прећи, ако већ нису прешли те црвене линије”, казао је Милићевић.

Висока повереница људска права Руске Федерације Татјана Николајевна Москалкова изјавила је да су надлежни органи њене земље покренули истрагу у вези са недавним пребијањем њиховог држављанина припадника Унмика Михаила Красношчекова, током недавне полицијске акције на северу Косова.

Изразила је наду да ће исто учинити и српске колеге од којих, како је рекла, очекује да ће им помоћи у прикупљању доказа и при утврђивању кривичног дела свих који су одговорни за тај инцидент.

Чињеница да су они који су тукли Красношчекова знали да је он руски држављанин говори да је реч о цинизму приштинских институција.

Оценила је и да су припадници косовске полиције том приликом деловали супротно свим међународним нормама.

Извор: Танјуг

Категорије: Посланичка група

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.