Đorđe Milićević: Ono što se dešava na KiM je vrhunac političkog ludila Poslanička grupa

Potpredsednik Narodne skupštine Đorđe Milićević naveo je da ono što se dogodilo na severu KiM zaslužuje najveću osudu i ocenio da je to ugrožavanje ljudskih normi i međunarodnog prava.

Prema njegovim rečima, ono što se danas dešava na KiM je vrhunac jednog političkog ludila, koje niko ne razume i to zato što su predstavnici prištinskih vlasti izgubili kompas i tlo pod nogama.

“Verujem i da njihovi mentori i oni čiji su oni čedo imaju neke crvene linije i verujem da će te takozvane prištinske vlasti vrlo brzo preći, ako već nisu prešli te crvene linije”, kazao je Milićević.

Visoka poverenica ljudska prava Ruske Federacije Tatjana Nikolajevna Moskalkova izjavila je da su nadležni organi njene zemlje pokrenuli istragu u vezi sa nedavnim prebijanjem njihovog državljanina pripadnika Unmika Mihaila Krasnoščekova, tokom nedavne policijske akcije na severu Kosova.

Izrazila je nadu da će isto učiniti i srpske kolege od kojih, kako je rekla, očekuje da će im pomoći u prikupljanju dokaza i pri utvrđivanju krivičnog dela svih koji su odgovorni za taj incident.

Činjenica da su oni koji su tukli Krasnoščekova znali da je on ruski državljanin govori da je reč o cinizmu prištinskih institucija.

Ocenila je i da su pripadnici kosovske policije tom prilikom delovali suprotno svim međunarodnim normama.

Izvor: Tanjug

Kategorije: Poslanička grupa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.