Најновије

Ђорђе Милићевић примио делегације омбудсмана Руске Федерације и Републике Србије. Посланичка група

Висока повереница за људска права Руске Федерације Татјана Николајевна Москалкова и потпредседник Милићевић сагласили су се да је сарадња независних институција на веома високом нивоу и да прати изузетну билатералну сарадњу, која је заснована на братском поштовању и истинском пријатељству.

„О томе сведочи и редован политички дијалог председника Републике Србије Александра Вучића и председника Руске Федерације Владимира Путина , који су се веома кратком року састали два пута“, навео је Милићевић. Он је такође указао да је у Србији створен законски основ за рад заштитника грађана чиме је показана решеност да се додатно унапреди заштита људских права у нашој земљи.    

Висока повереница за људска права Руске Федерације Татјана Николајевна Москалкова говорила је о Споразума о сарадњи који су 2018. године потписан између омбудсмана Србије и Русије, а који ће у значајној мери унапредити правовремено и адекватно деловање у пружању помоћи из области рада заштитника грађана, српским држављанима у Русији и обратно.  Она је истакла да постоје примери добре праксе у заштити људски права у Србији, као што је рад Националног превентивног механизма за превенцију тортуре и да је размена искустава може имати обострану корист. С тим у вези Маскалкова је навела да је обезбеђено усавршавање запосленима из Канцеларије заштитника грађана на Националном институту за људска права који је прошле године отворен у Москви.

Током састанка саговорници су разговарали и о ситуацији на Косови у Метохији, европском путу Србије и захвалили на обостраној подршци по важним државним питањима.

Извор: парламент.гов.рс

Категорије: Посланичка група

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.