Гостовање Вељка Одаловића у Дневнику РТС-а: Веома је важно у ком ће правцу ићи политика САД када је Косово у питању Вести

“Изузетно је важно да се са места где је донета Резолуција 1244. чује шта се дешава на КиМ тим пре због креатора квази државе Косово, чији је интерс да се ова тема склони из Савета безбедности. Очекујем да се настави са седницама јер се не може о томе разговарати свуда осим на месту где треба”, рекао је за РТС генерални секретар Министарства спољних послова Вељко Одаловић.

Према његовим речима Резолиција 1244 је обавезујући и мандат Унмика и Кфора на основу ње траје до данас.

“Ако се не буду одржавале седнице СБ не би се знало шта се дешава на КиМ и зато је важно да се оне одржавају а да се и цивилна и војна мисија врате свом мандату”, нагласио је Одаловић.

Резолуција 1244 је деформисана јер у њој не постоји ништа од квази државе Косова а и извештаји Унмика показују да се истина замагљује јер се у њима не помиње ни један од бруталних напада на северу Косова, рекао је Одаловић.

Због тога Приштина више не обраћа пажњу ни на Унмик ни на Кфор и због тога САД имају значајно место ако не и кључну улогу јер су једино они могу да призову памети Приштину.

“Веома је важно у ком правцу ће ићи политика САД када је у питању Косово”, рекао је за РТС Вељко Одаловић.

Извор: РТС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.