Odgovor Đorđa Milićevića Vuku Jeremiću Vesti

Da li Vuk Jeremić misli da je bilo kome stalo do njegovih izlaganja na bilo koju temu, pogotovo na temu  Kosova i Metohije?  Da  je bilo više odgovornosti  u politici u vreme  kada je Vuk Jeremić imao odgovornost kao državni funkcioner, ne bi bilo ovoliko propuštenih šansi za rešavanje ovog nacionalnog pitanja.

Naravno da Srbija nikada neće priznati nezavisnost  tzv. Kosova, i to je jasan stav državnog rukovodstva Republike Srbije.

Da li on stvarno misli,  i to kao bivši ministar spoljnih poslova, da  sadašnji ministar spoljnih poslova Republike Srbije treba da postupa i misli drugačije  u odnosu na našu spoljnu politiku i ustavnu obavezu da čuvamo državni integritet?

Zašto bi se Ivica Dačić borio i branio naše nacionalne i državne interese ovako hrabro, otvoreno i iskreno da ima drugačiji  stav.

A ministar Ivica Dačić danas govori upravo ono što oni nisu smeli ili nisu želeli nikada da kažu.

Smatramo da istina treba da bude osnov za iznalaženje budućeg  kompromisnog  i pravednog rešenja pitanja Kosova i Metohije  koje će biti prihvatljivo  za obe strane.

Neka nas navodni dušebrižnici ostave na miru, da vodimo spoljnu politiku  i zemlju u najboljem interesu našeg naroda, a mi nemamo ništa protiv, neka oni, kao i do sada, o važnim temama i društvenim pitanjima razgovaraju ispod šatora.

 

 

PREDSEDNIK PG SPS

Đorđe Milićević

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.