Најновије

Проф. др Славица Ђукић Дејановић: Грађани су за Србију која поштује различитост Вести

Славица Ђукић Дејновић: Национални извештај Агенде 2030 у УН 17.јула

Темељ будућности сваког човека у Србији садржан је у циљевима одрживог развоја из Агенде 2030, а први национални извештај ће бити представљен 17. јула на политичком форуму у седишту Уједињених нација, рекла је председница Међуресорне радне групе за спроводење Агенде Славица Ђукић Дејановић у Скупштини Србије.

Она истиче да је добровољни национални извештај, не само документ, већ процес који је обухватио сарадњу, размену искустава, примену добре праксе између власти, појединица, локалне самоуправе и осталих партнера. Ђукић Дејановић додаје да је важан помак што су по први пут  у 2019. години опредељења буџетска средстава за циљеве  развоја из Агенде и очекује да ће и 2020. године бити опредељена поново.

Кроз анкете, које су спровођене међу грађанима Србије, а у оквиру истраживања за резултате националног извештаја, Дејановић каже да су се грађани Србије недвосмислено изјаснили да Србија какву желе поштује различитост у којој је важно да сваки појединац просперира.

У првом извештају оцењена је потпуна привженост Агенди 2030, као и укључивање сваког појединца у постизању циљева који се налазе у агенди.

Подсећајући да је процес испуњења циљева Агенде 2030 нераскидиво везан са процесом приступања ЕУ, она додаје да је важно да се у посао конкретизације и реализације циљева укључе и јединице локалне самуправе, општине, градови и региони.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.