Gostovanje Snežane Paunović u emisiji “Posle ručka“ na TV Hepi Poslanička grupa

Snežana Paunović, narodna poslanica Socijalističke partije Srbije gost u emisiji „Posle ručka“ TV Hepi

Na današnji dan, pre 20 godina,sa početkom povlačenja Jugoslovenske armije sa KIM-a, počeo je najveći egzodus Srba posle Arsenija Čarnojevića.

Snežana Paunović, poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srbije i sekretarka Foruma žena Socijalističke partije Srbije, gostujući u emisiji, govorila je o situaciji na Kosovu i Metohiji, o tom trenutku i o sadašnjoj situaciji u ovoj srpskoj pokrajini.

-Mi kao narod inače o ključnim temama radije razgovaramo svuda gde to možda i nije očekivano, zato je skupštinski hol zvučniji nego sala. Jedino što nikad nisam čula, a živim za taj dan da se makar oko jedne tačke složimo svi bez obzira na ideološku razliku . Koliko je važno za sve nas doći do neke faze da odredimo šta nam je to strateški cilj, nacionalni cilj , šta je crvena linija ispod koje nećemo , ne čini mi se da u ovom trenutku ima spremnosti da racionalno sagledamo stvari uprkos svojim razlikama. Oni su imali vrlo preciznu strategiju i šta žele, na koji način i šta je put kako do toga doći . Postoji razlika u načinu života i postojala je uvek . I nismo mi otišli, mi smo proterani…- izjavila je Snežana Paunović

Posebno je istakla da stvaranje tzv. „nezavisnog Kosova“ nije jedini problem, već smo suočeni sa težnjom da se stvori Velika Albanija.

Dodala je i da smo skloni da prećutimo da je Ministar spoljnih poslova osam puta obišao kuglu zemaljsku i uspeo da obezbedi povlačenje o priznanju Kosova od 13 zemalja.

Izvor: TV Hepi

Kategorije: Poslanička grupa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.