Најновије

Антић: Млади да дају кључни допринос постизању циљева одрживог развоја Вести

Александар Антић, министар рударства и енергетике, отворио је скуп на коме је свечано представљен Извештај компаније НИС о одрживом развоју за 2018. годину. Јавности су саопштени пословни резултати и представљене активности те компаније на пољу одрживог развоја које, како истичу, спроводе са решеношћу да подрже заједницу у којој послују, а нарочито младе као носиоце будућег развоја.
Министар Антић је, говорећи о значају поштовања принципа одрживог пословања, компанију НИС означио као добар пример у тој области.
Поносан сам што сам министар ресора у чију надлежност спада и једна од кључних компанија у енергетском сектору, компанија НИС, која полаже огромну пажњу на одрживом развоју и свим оним вредностима које данас промовишемо, а везано је за друштвено одговорно понашање и за подршку свима онима којима је она потребна. Организација и успешност пословног сектора не може се мерити искључиво остваривањем максималног профита, већ управо нивоом бриге за заједницу и животну средину.
Дубоко верујем да је за решавања проблема одрживог развоја потребна једна нова енергија и нови ниво знања и зато данас хоћу са овог места пре свега да упутим поруку Универзитету, младима, да морају дати кључни допринос промени свести код нас, промени нас самих, промени пре свега нивоа вредности са којима је и моја генерација одрастала како бисмо сви заједно као друштво дали неопходни допринос остваривању циљева одрживог развоја и да сви заједно будемо део једног бољег, квалитетнијег и племенитијег друштва“, навео је Антић.
Када је реч о уделу обновљивих извора енергије у укупној потрошњи, министар је изразио да је задовољан постигнутим резултатима.
Ту желим посебно да подцртам да сам као министар задовољан успесима и резултатима које постижемо кад је у питању повећање учешћа обновљивих извора енергије у нашој укупној потрошњи, али да је пред нама огроман простор у коме морамо да будемо далеко успешнији када је енергетска ефикасност у питању и стварању услова у којима ће и Србија бити друштво које ће енергију далеко квалитетније користити.

У Капетан Мишином здању одржана је и панел дискусија под називом “Улагање у младе за одрживу будућност Србије”, на којој су учествовали и министри Славица Ђукић-Дејановић, Златибор Лончар и Младен Шарчевић.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.