Antić: Mladi da daju ključni doprinos postizanju ciljeva održivog razvoja Vesti

Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike, otvorio je skup na kome je svečano predstavljen Izveštaj kompanije NIS o održivom razvoju za 2018. godinu. Javnosti su saopšteni poslovni rezultati i predstavljene aktivnosti te kompanije na polju održivog razvoja koje, kako ističu, sprovode sa rešenošću da podrže zajednicu u kojoj posluju, a naročito mlade kao nosioce budućeg razvoja.
Ministar Antić je, govoreći o značaju poštovanja principa održivog poslovanja, kompaniju NIS označio kao dobar primer u toj oblasti.
Ponosan sam što sam ministar resora u čiju nadležnost spada i jedna od ključnih kompanija u energetskom sektoru, kompanija NIS, koja polaže ogromnu pažnju na održivom razvoju i svim onim vrednostima koje danas promovišemo, a vezano je za društveno odgovorno ponašanje i za podršku svima onima kojima je ona potrebna. Organizacija i uspešnost poslovnog sektora ne može se meriti isključivo ostvarivanjem maksimalnog profita, već upravo nivoom brige za zajednicu i životnu sredinu.
Duboko verujem da je za rešavanja problema održivog razvoja potrebna jedna nova energija i novi nivo znanja i zato danas hoću sa ovog mesta pre svega da uputim poruku Univerzitetu, mladima, da moraju dati ključni doprinos promeni svesti kod nas, promeni nas samih, promeni pre svega nivoa vrednosti sa kojima je i moja generacija odrastala kako bismo svi zajedno kao društvo dali neophodni doprinos ostvarivanju ciljeva održivog razvoja i da svi zajedno budemo deo jednog boljeg, kvalitetnijeg i plemenitijeg društva“, naveo je Antić.
Kada je reč o udelu obnovljivih izvora energije u ukupnoj potrošnji, ministar je izrazio da je zadovoljan postignutim rezultatima.
Tu želim posebno da podcrtam da sam kao ministar zadovoljan uspesima i rezultatima koje postižemo kad je u pitanju povećanje učešća obnovljivih izvora energije u našoj ukupnoj potrošnji, ali da je pred nama ogroman prostor u kome moramo da budemo daleko uspešniji kada je energetska efikasnost u pitanju i stvaranju uslova u kojima će i Srbija biti društvo koje će energiju daleko kvalitetnije koristiti.

U Kapetan Mišinom zdanju održana je i panel diskusija pod nazivom “Ulaganje u mlade za održivu budućnost Srbije”, na kojoj su učestvovali i ministri Slavica Đukić-Dejanović, Zlatibor Lončar i Mladen Šarčević.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.