Gostovanje Đorđa Milićevića u emisiji ”Posle ručka” na TV Hepi Poslanička grupa

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević gostovao je u emisiji ”Posle ručka” i govorio o saobraćajnoj nesreći koju je jedva preživeo.

Imamo čoveka koji nije vozač već je kao učesnik u saobraćaju doživeo nesreću?

– Nisam vozač ali nikad nisam konzumirao alkohol kao suvozač, uvek stavljam pojas, kao učesnik u saobraćaju prelazim na zeleno. Kada prođete kroz težak period, kao ja, od 2. novembra pa sve do danas, sa svojom porodicom i prijateljima, gledate da se sve to zaboravi i da se vratite aktivnostima i poslu. Prihvatio sam poziv, jer bih voleo da neko iz ovoga što budem rekao, izvuče pouku, jer ne želim nikome da se ovo desi. Imao sam manje od deset odsto da preživim a danas gradim temelje nove budućnosti. Najveća greška je što nismo svesni njih dok ih ne počinimo. – rekao je Đorđe Milićević.
– Svako ko se bavi nekim poslom, želi da bude posvećen i da odradi najbolje što ume. Polazeći sa aspekta posla kojim se bavim,  koalicija kojoj pripadam ima veliku odgovornost. Nažalost, ja sam polazio od toga da nema spavanja. Jedini prostor je bio automobil u kome sam ponekad spavao. Tako sam motivisao ljude oko sebe jer uvek može bolje i više. Ja smatram da je posao poslanika ne samo parlament, već i van njega i nema slobodnih dana. Želeo sam da obiđemo svaki grad i opštinu, i smatrao sam da svaki građanin ima pravo da uputi sugestiju, kritiku i predlog. Nisam sagledavao umor ljudi oko sebe, ni lični a tek njihov nisam. Samo me je sekud i dve stotinke delilo od toga da budem presečen na pola. Preko Uba sam putovao, relacija Beograd-Valjevo, i kada se to desilo ja sam se probudio, ne znajući šta se dešava. Gledao sam prijatelja pored sebe, koji nije mogao da odgovori. Pitao sam, možeš li da ustaneš on je odgovorio „ne mogu, zakovane su mi noge“. Rekao sam da me sačeka da nađem izlaz, nisam bio svestan da sam presečen. Pokušao sam da otvorim vrata, nisam uspeo. Razbio sam nogu prozor, izvukao se kroz prozor, uspenjao sam se uz zid napravljen od te zemlje, tu sam polomio ključnu kost i isekao se skroz…zaustavio sam gospođu koja nam je pomogla. Moji unutrašnji organi su bili bukvalno presečeni na pola, tamo gde je bio pojas. Sve vreme sam stajao dok se policija nije pojavila. Jedan gospodin me je pitao  da li mi je to krv na košulji i tada sam legao i počeo polako da gubim svest. Prva intervencija je trajala osam i po sati.

Izvor i foto: TV Hepi

Kategorije: Poslanička grupa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.