Најновије

Одржана IV  Изборна скупштина Форума жена ОО СПС Звездара Вести

Председавајућа Изборној скупштини је била Виолета Филип, а чланови Драгана Веселиновић и Милица Пековић. Том приликом изабрано је ново руководство – председница Форума жена ОО СПС Звездара Мирјана Стојковић, потпредседница Маша Пумпаловић, као и чланови Скупштине и председништва Форума жена ОО СПС Звездара.
Скупштини су присуствовали као гости високи  функционери Социјалистичке партије Србије, Владан Заграђанин, Вања Вукић, Никола Никодијевић, Снежана Пауновић, Весна Шаловић, Наташа Гаћеша,  председник Социјалистичке омладине Србије Угљеша Марковић, као и бројни други чланови Социјалистичке партије Србије.
Присутнима се најпре обратио Марко Ћулибрк и истакао да су пред Форумом жена увек нови задаци и да се треба посветити борби против насиља над женама и каријерном напредовању жена у нашем друштву. „Другарице су увек биле чвршћи и јачи пол. Боре се и за породицу, и за друштво“, рекао је Марко Ћулибрк.
Владан Заграђанин је поздравио све присутне и пренео поздраве и подршку председника Ивице Дачића. Нагласио је да је ова Изборна конференција прожета духом јединства и снаге и то потврђује суштину постојања, борба за социјално праведнију Србију једнаких могућности и једнаких шанси за све.
”Наша партија је прошла дуг и турбулентан пут , пут успеха, пут падова и коначно пут повратка партије, као једне стабилне и чврсте организације са јасно дефинисаним програмским и политичким циљевима, која је сваким даном све бројнија, организованија и све јача. Захваљујући визији нашег председника Ивице Дачића, сачували смо идентитет, наше кадрове и чланове, одржали поверење наших гласача и реформисали се у модерну партију левице”, рекао је Заграђанин. Такође је истакао да су жене стожер идеје равноправности и једнакости у СПС-у и сама срж њеног постојања.
„Борба за равноправност мушкараца и жена траје откад је света и века. У Социјалистичкој партији Србије жене и мушкарци имају једнак положај, жене су често на високим функцијама, а убудуће ће их бити још више.
 Жене треба да буду водиље у друштву“, истакао је Никола Никодијевић и позвао Форум жена да буде још активнији јер су управо жене најдрагоценије у Социјалистичкој партији Србије.
Снежана Пауновић истакла је да је подршку Форуму жена увек највише пружао управо председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић, са жељом да Форум жена настави да ради вредно и сложно као једна.
Новоизабрана председница Мирјана Стојковић захвалила се на указаном поверењу што је одабрана као прва међу једнакима, а ми јој желимо успешан рад.
Честитамо и свим изабраним другарицама, чланицама Председништва Форума жена ОО СПС Звездара.