Održana IV  Izborna skupština Foruma žena OO SPS Zvezdara Vesti

Predsedavajuća Izbornoj skupštini je bila Violeta Filip, a članovi Dragana Veselinović i Milica Peković. Tom prilikom izabrano je novo rukovodstvo – predsednica Foruma žena OO SPS Zvezdara Mirjana Stojković, potpredsednica Maša Pumpalović, kao i članovi Skupštine i predsedništva Foruma žena OO SPS Zvezdara.
Skupštini su prisustvovali kao gosti visoki  funkcioneri Socijalističke partije Srbije, Vladan Zagrađanin, Vanja Vukić, Nikola Nikodijević, Snežana Paunović, Vesna Šalović, Nataša Gaćeša,  predsednik Socijalističke omladine Srbije Uglješa Marković, kao i brojni drugi članovi Socijalističke partije Srbije.
Prisutnima se najpre obratio Marko Ćulibrk i istakao da su pred Forumom žena uvek novi zadaci i da se treba posvetiti borbi protiv nasilja nad ženama i karijernom napredovanju žena u našem društvu. „Drugarice su uvek bile čvršći i jači pol. Bore se i za porodicu, i za društvo“, rekao je Marko Ćulibrk.
Vladan Zagrađanin je pozdravio sve prisutne i preneo pozdrave i podršku predsednika Ivice Dačića. Naglasio je da je ova Izborna konferencija prožeta duhom jedinstva i snage i to potvrđuje suštinu postojanja, borba za socijalno pravedniju Srbiju jednakih mogućnosti i jednakih šansi za sve.
”Naša partija je prošla dug i turbulentan put , put uspeha, put padova i konačno put povratka partije, kao jedne stabilne i čvrste organizacije sa jasno definisanim programskim i političkim ciljevima, koja je svakim danom sve brojnija, organizovanija i sve jača. Zahvaljujući viziji našeg predsednika Ivice Dačića, sačuvali smo identitet, naše kadrove i članove, održali poverenje naših glasača i reformisali se u modernu partiju levice”, rekao je Zagrađanin. Takođe je istakao da su žene stožer ideje ravnopravnosti i jednakosti u SPS-u i sama srž njenog postojanja.
„Borba za ravnopravnost muškaraca i žena traje otkad je sveta i veka. U Socijalističkoj partiji Srbije žene i muškarci imaju jednak položaj, žene su često na visokim funkcijama, a ubuduće će ih biti još više.
 Žene treba da budu vodilje u društvu“, istakao je Nikola Nikodijević i pozvao Forum žena da bude još aktivniji jer su upravo žene najdragocenije u Socijalističkoj partiji Srbije.
Snežana Paunović istakla je da je podršku Forumu žena uvek najviše pružao upravo predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, sa željom da Forum žena nastavi da radi vredno i složno kao jedna.
Novoizabrana predsednica Mirjana Stojković zahvalila se na ukazanom poverenju što je odabrana kao prva među jednakima, a mi joj želimo uspešan rad.
Čestitamo i svim izabranim drugaricama, članicama Predsedništva Foruma žena OO SPS Zvezdara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.