Ivica Dačić i Branko Ružić pitaju Prof Dr Slavicu Đukić Dejanović Vesti

Iskustvo vrhunskog psihijatra od velike joj je pomoći u političkoj areni u kojoj već decenijama istrajava Slavica Đukić Dejanović. U razgovoru za Srpski telegraf ministarka bez portfelja, zadužena za demografiju i populacionu politiku, priznaje da bi psihijatri imali posla kada su u pitanju političari.

Bez dvoumljenja kaže da joj je srcu draža lekarska profesija, ali ističe da ju je bavljenje politikom učinilo razložnijom i profesionalno obrazovanijom. Odgovarajući na pitanja poznatih, ministarka i potpredsednica SPS otkrila je da su u političkom smislu socijalistima bliži naprednjaci ili demokrate, a pored toga, predložila je i konkretne poteze koji bi pomogli da se smanji nasilje nad ženama.

Ivica Dačić: Ima li slučajeva za vas kao iskusnog psihijatra u politici?

– Iskustvo psihijatra mi pomaže da među političarima prepoznam njihove trenutne specifičnosti, ali i one u nastajanju, kako na verbalnom tako i na neverbalnom planu, sa idejom da takvima i pomognem.

Branko Ružić: Draga drugarice, koja ti je uloga najdraža u dosadašnjem životu: profesor univerziteta, direktor Kliničkog centra, predsednik parlamenta ili ministar?

– Imala sam veliku odgovornost za svaku od navedenih uloga, ali i trenutke radosti. Ipak, od svih životnih uloga, najdraža mi je uloga majke i bake.

Izvor: Srpski telegraf

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.