Најновије

Никола Никодијевић отворио сезону купања на Ади Циганлији Београд

Подизањем Плаве заставе, председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић свечано је данас отворио сезону купања на Ади Циганлији. Плава застава је, према његовим речима, највише међународно признање квалитета воде и безбедности на купалишту.

–Потрудили смо да ова летња сезона буде богата садржајем за све Београђане и госте престонице. Важно је истаћи да је квалитет воде на задовољавајућем нивоу, коју Градски завод за јавно здравље контролише два пута седмично. На купалишту ће бити присутан довољан број лиценцираних спасилаца, припаданика полиције, комуналне милиције и Хитне помоћи. Такође од ове године постављан је видео-надзор дуж целог купалишта, као и на спортским теренима. Да би све прошло како треба, потребно је да се посетиоци придржавају упутстава која су прописана – указао је Никодијевић.

Он је додао да Ада Циганлија поред купања пружа и многе друге садржаје.

–Посетиоци од ове године имају  на располагању нове и обновљене спортске терене, који су бесплатни за све грађане. Реч је о четири кошаркашка, три фудбалска, два одбојкашка и једног новог терена за одбојку на песку. Сви терени, као и стаза за бициклисте се може користити и током вечерњих сати, која су од ове године покривена рефлекторима – истакао је председник Скупшине града.

Никодијевић је за другу половину године најавио изградњу трим-стазе, јер су обезбеђена средства. У догледно време, предвиђена је и изградња још једног фудбалског терена са вештачком травом, као и повезивање Аде Циганлије са новобеоградском страном реке, за пешаке и бициклисте, најавио Никодијевић.

Он је додао да се бесплатни програми за основце и средњошколце, које финансира Град Београд од ове године одржавају и на Ади Циганлији.

–Ада је бисер Београда и трудимо се да тако и остане, јер је ово излетиште које посећује највећи број грађана. Верујем да нас очекује успешно лето – закључио је Никодијевић.

Догађају је присуствовао извршни директор ЈП „Ада Циганлија” Небојша Томић, док су организатори истакли да је купање, до 8. септембра дозвољено сваки дан, од 10 до 19 сати.

 

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.