Nikola Nikodijević otvorio sezonu kupanja na Adi Ciganliji Beograd

Podizanjem Plave zastave, predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević svečano je danas otvorio sezonu kupanja na Adi Ciganliji. Plava zastava je, prema njegovim rečima, najviše međunarodno priznanje kvaliteta vode i bezbednosti na kupalištu.

–Potrudili smo da ova letnja sezona bude bogata sadržajem za sve Beograđane i goste prestonice. Važno je istaći da je kvalitet vode na zadovoljavajućem nivou, koju Gradski zavod za javno zdravlje kontroliše dva puta sedmično. Na kupalištu će biti prisutan dovoljan broj licenciranih spasilaca, pripadanika policije, komunalne milicije i Hitne pomoći. Takođe od ove godine postavljan je video-nadzor duž celog kupališta, kao i na sportskim terenima. Da bi sve prošlo kako treba, potrebno je da se posetioci pridržavaju uputstava koja su propisana – ukazao je Nikodijević.

On je dodao da Ada Ciganlija pored kupanja pruža i mnoge druge sadržaje.

–Posetioci od ove godine imaju  na raspolaganju nove i obnovljene sportske terene, koji su besplatni za sve građane. Reč je o četiri košarkaška, tri fudbalska, dva odbojkaška i jednog novog terena za odbojku na pesku. Svi tereni, kao i staza za bicikliste se može koristiti i tokom večernjih sati, koja su od ove godine pokrivena reflektorima – istakao je predsednik Skupšine grada.

Nikodijević je za drugu polovinu godine najavio izgradnju trim-staze, jer su obezbeđena sredstva. U dogledno vreme, predviđena je i izgradnja još jednog fudbalskog terena sa veštačkom travom, kao i povezivanje Ade Ciganlije sa novobeogradskom stranom reke, za pešake i bicikliste, najavio Nikodijević.

On je dodao da se besplatni programi za osnovce i srednjoškolce, koje finansira Grad Beograd od ove godine održavaju i na Adi Ciganliji.

–Ada je biser Beograda i trudimo se da tako i ostane, jer je ovo izletište koje posećuje najveći broj građana. Verujem da nas očekuje uspešno leto – zaključio je Nikodijević.

Događaju je prisustvovao izvršni direktor JP „Ada Ciganlija” Nebojša Tomić, dok su organizatori istakli da je kupanje, do 8. septembra dozvoljeno svaki dan, od 10 do 19 sati.

 

Izvor: Beoinfo

Kategorije: Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.