Најновије

Интервју Проф. Др Славица Ђукић Дејановић за Вечерње новости: Опозиција тражи помоћ са стране Вести

 

Део опозиције тражи власт на улици, присећајући се неких ранијих времена и надајући се да ће неко са стране да им помогне, каже потпредседница СПС Славица Ђукић Дејановић.

Ђукић Дејановић је у интервју за “Вечерње новости” оценила да протести немају интензитет с почетка и да се види недостатак идеја и аргумантације.

Она је позвала опозиционе посланике да се врате у Скупштину и покрену иницијативу за промену изборних закона.

“Изборна правила се не мењају у изборној години. Али, покретање процедуре за промене је једини начин да се оне догоде. Све друго је кршење правила”, рекла је она.

Министарка је додала да се не осећа прозваном због изјава председнице Скупштине Маје Гојковић да има министара који не раде добро свој посао и да их треба променити.

“Можда је претенциозно, али заиста не. Посвећена сам раду са својим сарадницима. Било би боље питати Мају да каже на кога је мислила”, рекла је Ђукић Дејановић.

Говорећи о мерама Владе Србије у борби против беле куге, она је најавила да ће Добровољни национални извештај о циљевима одрживог развоја до 2030. године, који је усвојила влада, бити представљен у УН 17. јула.

Како је објаснила, Агенда 2030. садржи шта је Србија учинила у борби против сиромаштва, за боље здравство и образовање, на пољу јачања мира и безбедности и шта су планови.

Осврнула се и на наступ шефа дипломатије Ивице Дацића у УН и дуел са представницима Приштине, наводећи да у дипломатији постоји правило “егал дипломатије”.

“Ако неко баци сенку на суверенитет и територијални интегритет Србије и прогласи је колонијалном силом, ако неко негира да смо се родили на Косову и Метохији, онда је реакција министра спољних послова адекватна. Поготово, ако се узме у озбир да је један од најобразованијих људи, а гаји и велике емоције према својој земљи”, поручила је Ђукић Дејановић.

 

Извор Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.