Intervju Prof. Dr Slavica Đukić Dejanović za Večernje novosti: Opozicija traži pomoć sa strane Vesti

 

Deo opozicije traži vlast na ulici, prisećajući se nekih ranijih vremena i nadajući se da će neko sa strane da im pomogne, kaže potpredsednica SPS Slavica Đukić Dejanović.

Đukić Dejanović je u intervju za „Večernje novosti“ ocenila da protesti nemaju intenzitet s početka i da se vidi nedostatak ideja i argumantacije.

Ona je pozvala opozicione poslanike da se vrate u Skupštinu i pokrenu inicijativu za promenu izbornih zakona.

„Izborna pravila se ne menjaju u izbornoj godini. Ali, pokretanje procedure za promene je jedini način da se one dogode. Sve drugo je kršenje pravila“, rekla je ona.

Ministarka je dodala da se ne oseća prozvanom zbog izjava predsednice Skupštine Maje Gojković da ima ministara koji ne rade dobro svoj posao i da ih treba promeniti.

„Možda je pretenciozno, ali zaista ne. Posvećena sam radu sa svojim saradnicima. Bilo bi bolje pitati Maju da kaže na koga je mislila“, rekla je Đukić Dejanović.

Govoreći o merama Vlade Srbije u borbi protiv bele kuge, ona je najavila da će Dobrovoljni nacionalni izveštaj o ciljevima održivog razvoja do 2030. godine, koji je usvojila vlada, biti predstavljen u UN 17. jula.

Kako je objasnila, Agenda 2030. sadrži šta je Srbija učinila u borbi protiv siromaštva, za bolje zdravstvo i obrazovanje, na polju jačanja mira i bezbednosti i šta su planovi.

Osvrnula se i na nastup šefa diplomatije Ivice Dacića u UN i duel sa predstavnicima Prištine, navodeći da u diplomatiji postoji pravilo „egal diplomatije“.

„Ako neko baci senku na suverenitet i teritorijalni integritet Srbije i proglasi je kolonijalnom silom, ako neko negira da smo se rodili na Kosovu i Metohiji, onda je reakcija ministra spoljnih poslova adekvatna. Pogotovo, ako se uzme u ozbir da je jedan od najobrazovanijih ljudi, a gaji i velike emocije prema svojoj zemlji“, poručila je Đukić Dejanović.

 

Izvor Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.