Најновије

Одржана заједничка Седница председништва ФОЖ и Социјалистичке омладине Србије у Крагујевцу Вести

Поносни и инспирисани великом борбом председника Социјалистичке партије Србије Ивице Дачића који се са позиције првог потпредседника Владе и министра спољних послова свакодневно бори за просперитет Србије, пре свега дипломатски бранећи њен суверенитет, млади и жене као стубови СПС одржали су заједничку Седницу председништва у просторијама Градског одбора СПС у Крагујевцу.  Ова два облика деловања Социјалистичке партије Србије су се организовала у циљу реализације низа манифестација чије идеје садржане у програму СПС обогаћују живот грађана и грађанки Србије.

Председник младих социјалиста Угљеша Марковић је отворио заједничку седницу истичући да се Социјалистичка омладина Србије залаже за усаглашавање потреба тржишта рада, са програмима високог образовања.

“ Са аспекта изградње снажне и модерне Србије, сматрамо да су образовање и усавршавање у 21. веку нешто што има највећу употребну вредност.

Од основне школе, до високо академских студија, важно је да изградимо систем вредности који ће неговати друштво које ће тежити максимизацији продуктивности, кроз призму елиминисања свих штетних вредности, као што је био и последњи случај са тестовима за малу матуру. То је једини прави пут изградње друштва једнаких могућности, које ће моћи да брине о сваком појединцу без обзира на његову социјалну, расну или верску припадност“, рекао је Марковић.

Он је подвукао да је веома важно да млади схвате да све што раде, раде због себе, Србије и будућности наше деце у њој.

То тражи одговорност, која мора већ данас да се преузме.

Висока функционерка СПС и председница Форума жена Србије Проф. др Славица Ђукић Дејановић изразила је велико задовољство организацијом заједничког деловања омладине и ФОЖ-а.

“ФОЖ је потенцирао значај ускађивања модерно -технолошког достигнућа са традиционалним породичним вредностима на којима, предлаже ФОЖ, треба радити кроз формалне и неформалне облике образовања, подизања здравствене струке и изналажења најразличитијих стимулативних околности да нас буде више“, рекла је Ђукић Дејановићева.

Посебно место је дато спортским, уметничким и свим оним активностима које су усмерене на личност независно од животног доба и образовања. Поштујући људске вредности, Форум жена ГрО Крагујевца и Крушевца уз подршку Социјалистичке омладине одмах након завршетка заједничке седнице организовали су поетско вече посвећено делу Добрице Ерића

“Пркосна Србија међу шљивама“ у библиотеци Вук Караџић у Крагујевцу.